onsdag den 14. september 2011

At elske at sparre uden at være nærrig

Jeg er jo vild med at sparre penge og gøre et godt køb, men samtidig er jeg også vild med luksus. Jeg gør det til en sport at gøre det bedst mulige køb og jeg vil påstå, jeg er mere glad for en vare, hvis jeg føler, det er et godt køb. Jeg bliver glad, når jeg føler, jeg virkelig har tænkt mig godt om og hat sparret en god portion penge.
Men ved I hvad? Jeg mangler jo ikke penge - jo vi kunne jo alle godt bruge nogle flere. Men min økonomi er ganske fornuftig og jeg har råd til at bruge penge på mig selv. Derfor er der ofte folk, der ikke kan forstå, at jeg sætter så megen lid i at sparre penge. Ofte mener de faktisk, jeg fremstår nærrig. Men dér må jeg sige, de tager fejl - eller jeg vil ihvertfald ikke betone nærrig noget negativt.
Jeg går i lækkert tøj, har fede møbler, bor skønt og rejser skam også. Så det er faktisk kun folk, der er tæt på mig, der kender til hvordan jeg sparrer, for det er ikke noget man umildbart vil lægge mærke til.
Nu et eks.: Jeg går f. eks i Diesel og G-star jeans, da de har et skønt ung design og en fed kvalitet. Sådanne jeans ligger i pris mellem 800 og 15000 kr. og det kan jeg også sagtens give for dem. Men ofte køber jeg dem brugt inde på Trendsales til mellem 200 og 400 kr. Hvis der er et bestemt par, jeg er helt vilde med og elsker designet på, jamen så finder jeg de billigste og vælger dem. Hvorfor ikke?
Selvfølgelig køber jeg ikke nogle med huller i, for at få dem ekstra billigt eller noget. Men om bukserne er brugt 2-3 gange betyder intet for mig. Jeg går ikke på kompromis med designet og kvaliteten, men om de er brugt et par gange eller har været et fejlkøb for en anden person, gør intet for mig. Og så synes jeg jo bare, jeg får et kick af at have gjort et rigtig godt køb!
Tit har jeg jo, f. eks. på Trendsales købt helt nye varer og sparret halvdelen af normalprisen og det er jo fedt, synes jeg.

Så nu har I hørt lidt omkring mit forhold til det at sparre penge og sætte en sport i det vs. det jeg vil betegne som værende nærrig på en negativt ladet måde.
Hvordan er jeres forhold til det at sparre vs.d et at være nærrig? Og hvordan er du selv?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar