mandag den 10. oktober 2011

Dameklipning

350 kr. for et kvarter og 2 cm. kortere hår hele vejen rundt - Min kære pengepung fnyser af mig hver gang og alligevel går jeg så meget op i mit hår, at jeg i hvert fald ofre en klipning til det hver anden måned. Men det er da mange penge ikke sandt? Lige omtrent 2100 kr. om året for at få spidserne studset.
Selvfølgelig kan prisen variere alt efter hvor i landet, man kommer fra, om der er længdetillæg (uha, en træls ting!) osv. Men i min lille lokale flække har vi alligevel små 19 frisører (hvor herrefrisørerne selvfølgelig er talt fra) og alligevel er den billigste pris for en klipning 350 kr. Og dyrere kan det skam sagtens gøres - ja op mod 700 kr! - øhm, nej tak siger jeg bare.
Mit hår betyder som sagt meget for mig og jeg bruger gerne lækre produkter til det og vil nødig have en skæv klipning eller for mange cm. af, når spidserne skal studses, men samtidig vil jeg vove at påstå, at man sagtens kan få en fin klipning til billigere penge og derfor har jeg året igennem sat min lid til at finde gode og billige klipninger til mine dyrebare lokker - og det lykkes, kan jg fortælle! Nu skal I bare høre, hvordan.

Min første indskydelse var: Frisørskoler! Og jeg satte mig til at læse lidt forskellige anmeldelser på nettet, af folk, der selv havde prøvet at blive klippet på frisørskoler og jeg kan sige jer, at oplevelserne var lige så forskellige og mangfoldige som havets dråber. Der var folk, der aldrig bliver klippet andre steder, skrækhistorier omkring personer, der har tabt håret pga. en dårlig permanent, nogle har måtte sidde flere timer i stolen for en simpel frisøropgave og andre har aldrig fået så gode oplevelser for så få penge.
Så prøves måtte det da!

Frisørskolen
Jeg begav mig vej til den private frisørskole på Hans Hartvig Seedorffs Stræde 7 i Århus C. Dejlig let var den at finde, da den ligger lige om hjørnet på Strøget. Salonen er stor og der er ikke helt så afslappende, som der kan være i de mindre saloner med kun 2 – 3 stole, men man kommer hurtigt til efter at have henvendt dig ved ’kassen’. Eleven snakker med dig omkring hvilken frisure, du kunne tænke sig og lægger ud med en hårvask (bonus! Det havde jeg ikke regnet med!) med shampoo, balsam eller kur og en skøn hovedbundsmassage – okay, det blev pludselig lidt mere afslappende.. ahh. Så går eleven i gang med klipningen og small talker som alle andre normale frisører gør det. Når eleven mener at være færdig, tilkalder han/hun en lærer, som lige gennemgår ens hår en ekstra gang og viser eleven, hvad eleven har ’glemt’ og læreren retter så til og beder eleven enten sætte det eller tilbyde at putte noget olie el. lign. i.
Ved kassen bedes man så betale 95 kr. for hele herligheden (i kontanter – de tager ikke imod dankort) og her er også mulighed for køb af diverse produkter, vi kender fra alle andre frisørsaloner.
Min vurdering:
Nu har jeg prøvet frisørskolen et par gange efterhånden og har haft forskellige til at ordne mit hår. Resultaterne har ligeledes været forskellige men ingen af gangene har jeg været utilfreds. Jeg mener bestemt, man får noget for pengene og hvis man som jeg, har et langt hår og en simpel frisure, hvor man bare ønsker at få klippet spidser og ordnet pandehår, ja så er det bestemt anbefalelsesværdigt!

På jagt efter billige frisører
Der findes et utal af internetsider, hvor man kan læse vurderinger af forskellige saloner – men men men.. Der er oftest bare ingen vurderinger, så hvad nytter det? I stedet satte jeg mig til at lede efter debatter, hvor folk anbefalede hinanden forskellige frisører i Århus og tjekkede herudfra priser hos de enkelte.
Jeg har i den omgang været på besøg hos ’Extensions Salon’ der alligevel ikke var så billigere, end jeg er vant til (her koster en klipning 250kr) samt en frisør jeg pt. lige har glemt navnet på (ikke så professionelt, jeg beklager. Men vender tilbage med navnet, så snart jeg kommer i tanke om det), der ligger lige ovenfor sukkerstokken og sammen med et solcenter, hvor prisen for en dameklipning er 129 kr. Så den pris er jo en del billigere – We like! Men var de så gode disse to?
Min vurdering:
’Extensions Salon’ var bestemt ikke en god oplevelse. Jeg fandt klipningen sjusket og ’for hurtig overstået’ = bestemt ikke de 250 kr. værd!
Den anden salon virkede umildbar rigtig fin og der blev taget god tid omkring klipningen, frisøren var sød og jeg fik samtidig tilbud på både en shampoo og en kur. Men men, klipningen var ganske skæv, kunne jeg se, da jeg var kommet hjem.
Øv øv. Desværre valgte jeg i denne omgang nogle knap så gode steder, eller også var jeg bare uheldig. Men jeg har stadig blod på tanden for at finde mig en god og billig klipning.

1-dags tilbud over nettet
Måske kender du dem allerede, siderne som mydeal, sweetdeal, dagensbedste og de mange andre, hvor man hver dag bliver præsenteret for et godt tilbud lige fra sushi til et gavekort på bøf med løg. Jeg har brugt disse flere gange og bl.a. købt massage til en veninde og jeg, et gavekort til en tatovering, et gavekort til en taskebutik i Århus og så også til en klipning hos en frisør.
Jeg fandt, på just-half-price, en klipning til blot 125 kr. (hvor der var 50% rabat), til en klipning hos frisør Theresa i Underværket, Randers. Dette bevis, jeg havde betalt og printet hjemmefra, fik jeg så indløst til gengæld for en klipning, jeg var ganske tilfreds med.
Min vurdering:
Frisør Theresa er en ganske almindelig frisørsalon som så mange andre og med en mild og flittig salonejer, der selv klipper. Resultatet med en studsning af spidserne og pandehåret var ganske fint og jeg kunne godt selv finde på at komme her igen. 125 kr. var en fin pris for en klipning og jeg kan sagtens anbefale stedet til andre. Men ikke mindst også eks. just-half-price, hvis man har mod på at prøve en ny frisør, men ikke vil betale en formue for det. Dog skal man, som jeg, samtidig også være forberedt på, at der kan vente dårlige oplevelser derude, men herregud – hvis det kun er spidser, går det jo nok!

All in all
Næste gang jeg skal give mine lokker en kærlig hånd, vil jeg sagtens kunne finde på at gå på frisørskolen, som jeg i øvrigt, har besøgt et par gange efterhånden. Jeg kan især godt lide, at der følger en hårvask med gratis (hvilket der oftest skal betales ekstra for andre steder) samt at man lige bliver ’eftertjekket’ af en lærer. Selv den bedste frisør kan glemme lidt hist og her, men med to personers gennemgang er chancen for et overset sted noget mindre.
Dog kan det godt være svært at få en tid på skolen, da den vidst er gået hen og er blevet ret populær – nok pga. krisetiderne og hvis ikke jeg kan få en tid her, til en anden gang, ja, så vil jeg da klart lige tjekke just-half-price ud samt de andre rabat-sider.
Sidst men ikke mindst har jeg også i min ’efterforskning’, valgt at oprette mig på harmodeller.dk som hårmodel. Her på sitet kan man selv vælge, hvad man vil være frisk på at få gjort og man kan selvfølgelig altid takke nej tak til tilbud såvel som man også selv kan kontakte frisører, elever og firmaer, der søger modeller til diverse klip, farve, opsætninger, shows mm. Endnu har jeg ingen henvendelser fået, men jeg overvejer da også lige at lægge lidt bedre billeder ind og måske selv tage lidt kontakt, hvis jeg finder noget af interesse derinde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar