onsdag den 23. oktober 2013

Hverdagstræning

Synes du også, at det kan være svært at få tid til at træne i hverdagen? Man står tidligt op, skynder sig med morgenrutinen, så afsted til skole, studie eller arbejde, hjem igen og klokken er allerede mange - der skal stadig handles ind, ryddes op, laves lektier eller hjælpe børnene med lektier, laves mad og så er der bare ikke tid tilbage - især ikke, hvis sofaen også kalder til en lille film efter en hård dag.

Puh, jeg kender det! Og jeg er heller ikke typen, der vil droppe aftensfilmen for at få tid til træning eller lign. Jeg vil have lov til at holde fri, når klokken siger 20:00 - og for mig kan det faktisk for det meste lade sig gøre.

1. Tip: 
Jeg sørger for at handle stort ind hver søndag, så jeg kun behøver at handle en liter mælk, mere frugt eller lign. ind i løbet af ugen. Det sparer en del tid og derudover, så undgår man også alle de dumme ekstra-køb af unødige ting, man egentligt ikke behøver (Chips på tilbud, chokolade til kun en 20'er og alt det der ;) ).

2. Tip:
Jeg cykler. Det er træls og hård - især i sne og regn. Men det er en god måde at få sneget noget motion ind i hverdagen. Så ja, det er træls - men jeg har det altid skønt, når jeg tænker på, at cykler jeg bare til og fra mit studie én dag, så har jeg cyklet 10 km :) Og det er ikke fordi, at det tager megen ekstra tid - faktisk er det som regel den samme tid, det tager, når man også skal finde sted at parkere mv. Og så sparer man virkelig også en del i fht. at tage bussen eller at køre i bil! Sidst men ikke mindst, så er det virkelig forfriskende at blive ordentligt vækket af en cykeltur og morgenen samt en cykeltur hjem, når man er træt i hovedet.

3. Tip:
Personligt så synes jeg, at fitnesscentre er blevet alt for dyre og de gange, jeg har gået i fitnesscenter, har det været svært at få motivationen - trods vi var to. En af de faktorer dette kan skyldes, er også at det tager ufattelig lang tid - alt den tid man venter på at de forskellige maskiner bliver ledige og turen frem og tilbage. For mig virker det langt bedre at træne hjemme og så kan jeg træne, når jeg vil.

Jeg har købt en yogamåtte og et par håndvægte og så er jeg ellers begyndt at træne med youtube. For det meste træner jeg kun 15 minutter et par gange om ugen og sommetider helt ned til 6 minutter. Hvad forskellen er, er at man træner konstant. Der skal altså ikke holdes pauser, ventes på maskiner eller lign. Så man udnytter virkelig minutterne og det er super effektivt for mig i hvertfald.

Her kommer lige et par links til nogle youtubevideoer, jeg holder af at bruge til min træning. De er lavet af et venindepar: Karena og Katrina. De er smukke, glade og meget motiverende og inspirerende og så er de rigtig gode til at fortælle, hvilke muskler man træner og udførligt vise, hvordan øvelserne udføres. Lækker baggrundsmusik og en masse energi og glæde i deres videoer. Kan klart anbefales.

Her er et par favoritter:

Husk selvfølgelig at stræk ud bagefter og gerne også varm en smule op inden. Det behøver ikke være svært, dyrt eller tidskrævende at få noget træning ind i hverdagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar