mandag den 17. februar 2014

Kosten i centrum

Siden sidst I hørte fra mig har den stået på lidt for lidt styrketræning desværre men til gengæld en hel (dejlig!) del cardiotræning i form af cykling.

Vejret har jo været skønt og det er virkelig dejligt at kunne kombinere dagligdagens gøremål med træningen, så jeg er hoppet på cyklen og har givet den gas i det smukke solskin, uanset hvor jeg skulle hen! Det kræver bare, at man står lidt tidligere op og så får man jo også fordelt træningen i to omgange (cykelturen til biblioteket eks. og cykelturen derfra). Jeg har da også valgt en dejligt udfordrende vej hver gang med de stejleste bakker og bare givet den for fuld skrue med hastigheden og det føles super, når man ser tilbage på den korte tid, man har brugt og hvor meget man får ud af det!

Eks. har jeg idag taget 11 km. i mit højeste tempo og op ad mange meget stejle bakker og det var skønt med solens stråler, det let kølige vejr og den friske luft :)
Men jeg tjekkede faktisk også lige ind for at fortælle jer, om den nye app, jeg bruger: My Fitness Pal. Det er en gratis app, der i hvertfald fås til Android (ved ikke lige med iPhone). Som det fremgår af billedet, viser den antal kalorier, man har 'til rådighed' pr. dag. Jeg har eks. 1800 og ikke 2100, som på billedet (venstre, øverst). Og så indtaster man alt det man spiser og drikker i løbet af en dag, hvilket er super nemt, da der er søgefunktion med virkelig mange produkter og derudover er der også en stregkodescanner - så smart! Så selvom det lyder tidskrævende, tager det ingen tid! Jeg gør det et par gange i løbet af dagen og det er super hurtigt. Derudover kan man også indtaste træning og så vil den trække kalorier fra, som man så har yderligere 'til rådighed'. Det er super smart, hvis man gerne vil holde øje med eks. et vægttab el. lign. Jeg bruger personlige appen meget til at holde med, om jeg får alt, jeg behøver i løbet af en dag og for at sammenligne kalorier i forskellige produkter.

Jeg har nu været igang med appen i 4 dage og selvom jeg godt vidste, at jeg nok havde et lille problem med jernunderskud eks., så fik jeg mig et chok. Jeg kunne hurtige se, at jeg slet ikke får dækket flere af mine vitaminbehov, hvilket jeg bestemt ikke havde troet, eftersom jeg spiser rigeligt med frugt og grønt eks. Men det er jo ikke alle vitaminer, vi får den vej igennem.

Derfor skyndte jeg mig fluks ud og fik købt vitaminpiller! Ja, det lyder måske lidt gammeldags, men sådan er det jo, når man ikke får dækket behovet tilstrækkeligt.
Jeg valgte Livols Multi Total med ekstra B- og D-vitamin og indeholder i alt 12 vitaminer og 10 mineraler, så det lød jo perfekt for mig. Nu har jeg en langt bedre 'score' i følge min Fitness Pal og jeg er sikker på, at jeg kommer til at kunne mærke til det på længere sigt. Dejlig nem måde at få de fornødne vitaminer og mineraler, når ens ellers varierede og okay sunde kost ikke dækker det helt godt nok.

Men jeg kunne faktisk godt tænke mig, at begynde at kaste min endnu mere ud i den sunde madlavnings kunst og se på proteinrig mad med lav fedtprocent, så det er nok noget, I kan se frem til i den kommende tid. Jeg har nemlig allerede en plan ;) Glæd jer!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar