onsdag den 14. maj 2014

Update på formen + Mavetips

Update: Det skrider stille fremad med formen. Efter jeg begyndte at holde øje med mine daglige macrotal på appen MyFitnessPal, har det været nemmere at nedsætte mængden af fedtindtag. Det har set ud til at virke godt på min mave, hvor jeg allerede nu synes, at den er blevet væsentligt forbedret. Min fedtprocent skal stadig længere ned og det er svært, men jeg kæmper for det! Samtidig træner jeg naturligvis mavemuskler og de skulle gerne snart begynde at titte noget mere frem i takt med at fedtprocenten kommer ned. Det bliver så spændende at se, om jeg mon kan nå at få lidt synlige mavemuskler, inden det er tid til at hoppe i bikinien :)

Træningsplan:
Mandag: I mandags stod den på 60 minutter på cyklen samt 30 minutters styrketræning af maven og siderne (forbrændt ca. 647 kcal.).
Tirsdag: I går blev det til 30 minutter på cyklen og derudover 30 minutters styrketræning af baller og inderlår (forbrændt ca. 413 kcal.).
Onsdag: I dag har den så stået på 60 minutter på cyklen og dertil 15 minutters styrketræning af armene og skuldrene (forbrændt ca. 557 kcal.).
Torsdag: I morgen regner jeg så med, at det bliver til 30 minutter på cyklen og 30 minutters styrketræning af maven og siderne.
Fredag: Fredag har været lidt svær at planlægge, men jeg regner med, at det bliver til 60 minutters styrketræning af baller, inderlår og måske noget ryg.
Lørdag: Lørdag har ligeledes været lidt svær at planlægge, men her regner jeg med, at dagen skal stå på 30 minutter på cyklen og dertil 30 minutters styrketræning af arme og skuldre.
Søndag: Søndag bliver nok til 30 minutters styrketræning af mave og siderne.

Som sagt er det pt. lidt svært for mig at planlægge så langt frem i tiden og det er det formenligt også for mange af jer andre. Men til gengæld vil jeg sige, at det er ret rart at have en plan at holde sig sådan nogenlunde til - især når man træner efter et splitprogram.

Noget nyt: Jeg har haft nogle udfordringer med mine maveøvelser, som I måske husker, og derfor har jeg søgt lidt rundt og nu fundet en lille plan, jeg vil forsøge at følge. I den lille plan (eller guide) råder Birgitte Nymann blandt andet til, at man sørger for at suge navlen ordentligt ind og samtidig spænder op i mavemusklerne under alle maveøvelser. Der er også en lille beskrivelse af, hvordan man gør det. Det skulle give meget bedre resultater at maveøvelserne og jeg synes da, at det er et forsøg værd at prøve. Hvis andre skulle være interesseret i at se denne guide, der også indeholder nogle øvelser samt kostråd, så ligger den frit tilgængeligt på linket her.

Jeres råd: Derudover er jeg begyndt at have stærke overvejelser omkring at prøve noget proteinpulver eller -barer. Jeg har store problemer med at få dækket mit proteinbehov gennem min kost, selvom det er blevet væsentligt bedre. Naturligvis ville det mest optimale være, hvis jeg kunne ændre så meget i min kost, at jeg kunne få mit behov dækket ind her på en mere naturlig måde. Men jeg har virkelig problemer med det, trods jeg har studeret meget nøje, hvilke fødevarer der er rige på protein og ligeledes har inkorporeret en del af disse i min dagligdag. Derfor tænker jeg, at det kunne være en idé at benytte sig at proteintilskud de dage, hvor det er ekstra svært at få dækket behovet ind samt de dage, hvor der trænes ekstra igennem. Derfor vil jeg gerne høre jer ad, hvilke erfaringer I har med proteintilskud (i form af enten proteinpulver- eller barer) med lavs sukker- og fedtindhold og hvilke mærker, I kan anbefale :)


Maven på dette inspirationsbillede er jo 'to die for'! 
Det er lige præcis sådan en, jeg arbejder efter <3
Ingen kommentarer:

Send en kommentar