tirsdag den 1. juli 2014

Motivation til træning og kreatin

Efter en killer balle-workout igår måtte jeg jo gå all in i dag med dagens abs-workout. Jeg pressede mig selv en del og jeg kan godt mærke, at jeg er blevet bedre til at give mere og mere af mig selv under min træning. I takt med at jeg bliver stærkere og stærkere, bliver min viljestyrke det også!


Men det hele er ikke lutter dans på roser - der er også torne. Så sent som igår da min kæreste og jeg havde været ude og handle og han havde købt kager, slik, chips og kakao med hjem og spurgte om jeg ville have noget til aftenfilmen, hvortil jeg pænt sagde nej tak, udbrød han "Er det ikke ved at tage lidt overhånd med dig? Du er jo ikke tyk. Vær nu lidt god ved dig selv. Jeg elsker dig jo, som du er".. Så kunne jeg ikke helt lade være med at blive lidt fornærmet, hvortil jeg forklarede ham, at; Jeg ér god ved mig selv og derfor spiser jeg ikke alt det der. Jeg er ikke tyk, nej og hvis du elsker mig, som jeg er, så ville du netop støtte mig i mit valg. Du ved, vi har mange blodpropper i min familie og derfor vil jeg ikke proppe mig med fedt. Du ved, jeg har en dårligt blodsukker og derfor vil jeg ikke indtage alt det sukker. Jeg straffer ikke mig selv ved at sige nej tak, jeg er god ved mig selv ved at gøre, hvad der er bedst for mig. Så blev han lidt rød om ørene og det var jo heller ikke min mening at blive så opfarende, men det er bare vigtigt for mig, at han forstår, at min livsstil ikke er en straf - det er en belønning! Heldigvis sagde han også, at han godt forstod det og syntes, det var flot, at jeg havde viljestyrken til at gennemføre med min hårde træning og strenge kost.


Men så strengt eller hårdt synes jeg nu ikke, det er. Skal jeg være helt ærlig, så nyder jeg det! Jeg nyder at vide, at det jeg spiser er godt for mig og at min træning gavner mig. Jeg kan mærke, at jeg er blevet sundere og stærkere og jeg vil for intet i verden undvære at gøre de ting her for mig selv; Jeg er det værd! Og det er ikke den smækre muskuløse krop og de misundelige blikke, jeg gør det for - Jeg gør det for at få det bedre og jeg har det bedre! Jeg elsker naturligvis den forvandling, min krop har gennemgået fra spinkel med lidt hvalpefedt til slank, stærk og tonet - og jeg vil da også gerne være mere tonet endnu. Men det der virkelig driver min motivation, er mit helbrede!


Efter min ulykke for mange år tilbage fik jeg at vide, at smerterne kun ville blive værre med tiden og at en operation nok var uundgåeligt. Smerterne blev værre og værre, jeg måtte stoppe al træning og operationen var for risikofyldt til at jeg selv og lægerne var tilhænger af ideen. Jeg fik at vide, at jeg nok skulle tænke mig godt om, før jeg valgte en uddannelse, for jeg ville nok ende i kørestol og på førtidspension alligevel - det fik mit bæger til at flyde over! Og så begyndte min kamp! Jeg var begyndt på idrætslinjen på gymnasiet og jeg var nok den dårligste i klassen til alt - mine muskler var afkræftet og jeg fik konstant smerter ved selv den mindste forkerte bevægelse. Selv det at sidde og læse lektier ødelagde mig fuldstændig. Men det skulle blive løgn - Jeg havde en drøm og den ville jeg nå! Jeg ville ikke lade smerterne kontrollere min hverdag og jeg ville ind på universitetet og få min drømmeuddannelse.Og ved I hvad? Det gjorde jeg! Min træning har styrket mig og mine smerter er næsten ikke eksisterende længere. Jeg har ikke været ved fysioterapeuterne i snart 2 år og jeg er i gang med min drømmeuddannelse, ligesom jeg satte mig for. Min styrketræning har givet mig det tilbage, som ulykken tog fra mig og jeg er mig selv evig taknemmelig for alle de timer, jeg har presset mig selv, svedt og sommetider grædt for at gennemføre min træning. Min viljestyrke gjorde det muligt! Selvfølgelig er min skade der stadig, forvridningen i rygsøjlen, slidgigten og prolapserne er der stadig - men mine muskler holder det hele godt på plads og giver mig den styrke, jeg har brug for.

Shaker og proteinpulver fra Gymnordic

Og det er ikke nok. Jeg kæmper videre, sætter nye mål og jeg kan opnå mere! Jeg vil ikke bare være lige så stærk, som alle andre - Nu vil jeg være stærkere! Og jeg får en helt faktastisk følelse i kroppen, når venner og veninder kommenterer, at jeg virkelig må bruge mange timer på min træning, at det tydeligt kan ses og jeg er er blevet en rigtig fit'nisse. Det gør mig så stolt af mig selv - at jeg havde (og HAR) viljestyrken til at gøre det, alle sagde var umuligt! Jeg er en fighter og jeg gør ikke det her for at andre skal synes bedre om mig eller noget, jeg gør det for mig selv! Og jeg vil vove at påstå, at det er den bedste form for motivation, man kan have. Jeg håber, at alle jer andre gør det for jeres egen skyld, for jeg tror på, at I så vil komme meget længere!

Naturligvis har jeg i takt med min øgede træning også brugt visse hjælpemidler og jeg synes personligt, at de, ud over effekten selvfølgelig, også er med til at give en ekstra motivationsfaktor i og med at man får en ekstra hjælp, så at sige. Jeg har ikke altid brugt proteinpulver, kreatin mv., da jeg har været lidt imod 'kunstige kosttilskud', men efter at jeg fik ret godt tag om træningen og kosten, hørte jeg fra andre træningsintresserede, at man med fordel kunne bruge nogle kosttilskud, hvis man ønskede at optimere sin træning og sine resultater. Jeg fandt jo også ud af, at det ikke er skadelige tilskud, men at det derimod er endnu sundere at få suppleret op, således at man får opfyldt sine mikro- og makrotal på bedst mulig vis. Jeg skal ikke udelukke, at nogle selvfølgelig nok kan klare dette uden kosttilskud, men det er langt fra os alle (af os almindelige dødelige), der kan det og derfor synes jeg, det er fantastisk, at man kan få lige netop det, man behøver i koncentreret form. Jeg har før fortalt jer om, det proteinpulver og de ZMA- samt koffeinpiller jeg bruger, men jeg har vidst aldrig fortalt jer om mit kreatinpulver. Skal jeg være helt ærlig, er jeg heller ikke så god til at huske at få det brugt - men det må jeg ændre på, for jeg kan tydeligt mærke forskel på, når jeg har brugt det nogle dage i streg, til de perioder hvor jeg glemmer det.


Kreatin eller Creatine: en bøtte med 500 gram til 111,83 kr. (den jeg bruger)

Kreatin er et kosttilskud med videnskabelig dokumenteret effekt, der hjælper til at forøge muskelmassen på rekordtid, øge den fysiske ydeevne og energiniveauet samt forkorte tiden for restitution. Kreatinen gør nemlig det, at den forsinker dannelsen af mælkesyre i musklerne og øger udholdenheden samtidig med, at den sørger for en hurtigere restitution og derved også ren reduktion af muskelømhed. Jeg har valgt det her kreatinpulver fra GN Nutrition, da det indeholder 200 mikroner pr. enhed kreatin og er derfor noget af det reneste, der findes og det fås ikke i bedre kvalitet end med 200 mikroner. Overfladearealet på 20 gange større, end andre standard kreatin monohydrat produkter, gør det nemmere opløseligt og hurtigere absorberet, hvilket således fremmer effektiviteten.

Mit råd til alle jer derude, der synes, træningen er hård og at I må kæmpe jer igennem hver træning med ondt af jer selv: Husk på, hvorfor i gør det! Keep up the good work and push yourself a little harder :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar