onsdag den 10. september 2014

Fan af kalorielet alkoholdrik uden sukker!

Jeg kan vidst godt indrømme, at sundhed og træning er en stor del af min livsstil og jeg tænker en del over, hvad jeg putter i munden. Jeg er dog på ingen måde fanatisk og kan sagtens nyde lækre syndige sager med god samvittighed. For mig drejer sundhed sig om at have det godt! Og derfor synes jeg, det er dejligt at kunne finde en balance mellem at leve sundt og samtidig give sig selv plads til forkælelse - om det så inkluderer chokolade, byture eller lign. Men alt med måde. For mig er sundhed en livsstil og jeg kan også mærke på mig selv, at en god, velovervejet og sund kost, der kan opfylde mit kaloriebehov og holde sig til mine makrotal, giver mig velvære, mere energi og simpelthen bare gør mig gladere :) 

En af de ting, jeg er i færd med at skære mere og mere ned på er mit sukkerindtag. Jeg har slet ikke et alarmerende sukkerindtag, men til gengæld er min blodsukkerregulering helt hen i vejret og derfor har jeg også fundet ud af, at jeg får det meget bedre ved at holde mig til et minimum af hurtigt optageligt sukker. Derfor har jeg jo, som I måske ved, forsøgt mig en del med stevia*-produkter (se bl.a. her og her), hvilket jeg har haft positiv erfaring med, som mange andre, efter det nu rigtigt er begyndt at vinde indpas i Danmark.
(*naturligt sødestof)

Nåh, nok snak ;) Egentligt ville jeg bare lige tjekke ind, for at vise jer, at jeg har fundet endnu et produkt med stevia og denne gang er det alkohol. Jeg er ellevild af begejstring over nu at kunne tøsehygge i weekenden uden at sidde tilbage søndag aften og ærge mig over den store mængde sukker og kalorier, jeg har hældt indenbords og som absolut ikke gør noget godt for hverken mit heldbrede eller min krops udseende (er på vej ned i fedtprocent - og derfor er det svært ikke at overskride det daglige kalorieindtag, når der drikkes alkohol).

Det er et super alternativ til Mokaï, Breezer, Somersby (eller hvad man nu lige er til) osv.: LUX RTD som er en kalorielet ready-to-drink alkoholdrik (med alkoholprocent på 4) med smag af lemon og hyldeblomst. Den indeholder ikke sukker, fordi den så til gengæld er sødet med stevia og er baseret på danskvand. Faktisk så indeholder en dåse kun 57 kcal., hvilket svarer til kun en fjerdedel af en Mokaï. Faktisk er det det mest kalorielette alkohol-produkt på det danske marked, kan jeg læse mig frem til på nettet. Det indeholder heller ikke nogle former for kunstige farvestoffer, hvilket jeg også sætter stor pris på, og så er danskvand samtidig med til at, at kroppen ikke dehydrerer (som det jo sker ved indtagelse af alkohol), hvilket faktisk er en af grundene bag tømmermænd den efterfølgende dag. Så det skulle da selvfølgelig prøves! 

(Er i øvrigt vild med det tidsløse klassiske og luksuriøse design på dåsen <3)

I denne uge kan de købes i Netto til kun 10 kr. (og så kan jeg se, at man også kan bestille dem i kasser på bevco.dk), så det er da værd at give det et forsøg, hvis man endnu ikke har smagt dem. Jeg synes personligt, at de smager dejligt frisk og jeg er rigtig glad for, at de ikke er lige så kvalm søde, som eks. Mokaï altid bliver i længden. Jeg føler tit, at jeg er ved at få et sukkerchock og flere gange får det mig faktisk til at stoppe med at drikke mere, fordi jeg simpelthen også kan mærke, at mit blodsukker ryger drastisk i vejret. Og det er da lidt af en stemningsdræber!
En lille sjov fact er, at hjernen bag LUX RTD er en kun 22-årig iværksætter, der fandt på ideen med den kalorielette drik, da han selv går op i sundhed og træning og syntes, at det danske marked manglede et alkohol-produkt, der kunne nydes i weekenden med god samvittighed (fundet i en artikel/ et interview her). Måske jeg bare er lidt pjattet, men jeg er fan! En ung, innovativ person som ham, der har næse for hvad markedet mangler og har kæmpet sig igennem junglen af erfarende business folk - det vil jeg virkelig gerne støtte! 


Jeg har et helt lille lager ;) 
Men mon ikke de ryger hurtigt, når pigerne nu skal smage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar