fredag den 26. september 2014

Promises to myself

Så blev det fredag og jeg synes, det er på tide, at jeg laver mig selv nogle små 'nytårsfortsætter' - som nu bare er blevet fredag-d. 26-september-fortsætter - vi kalder dem 'promises' ;) Så tager jeg en uge ad gangen, gør mit for at leve op til fortsætterne og evaluerer på dem her samt måske tilføjer, ændre eller sletter nogle af dem afhængig af hvordan det går. Jeg har selvfølgelig 1000 ideer, men jeg vil gerne starte i 'det små', så jeg føler det mere overskueligt at overholde mine promises.

1. Jeg vil have pænere hud
Jeg har en frygtelig tilståelde: Jeg er en piller/kradser/klemmer! Jeg er så styg mod min hud. Så snart jeg får en lille urenhed, lidt tør hud, en knop eller lign., så piller jeg i det og når der så kommer et sår, så piller jeg også det. Jeg ved jo godt, hvor frygteligt dumt det er og derfor skal det slutte nu! Det gør kun det hele værre med sådan en dum vane. Så nu har jeg indkøbt en ny god fugtighedsgivende creme, en rensemaske, en fugtighedsmaske og en Basiron. Pt. har jeg en hvid bums lige midt i panden. Den kom igår. Og jeg har ikke rørt den endnu! Men hver gang jeg kigger i spejlet, så kribler det i fingrene for at trykke den ud. Men jeg Gør Det Ikke!

2. Jeg vil spare mere
Jeg har simpelthen været for slem til at gå og bruge for mange penge her på det sidste. Og det er ikke fordi, at jeg går og køber tonsvis af store og dyre ting, men jeg småkøber rigtig meget og nu skal det være slut. Selvfølgelig må jeg godt købe ting, men jeg skal være mere over mig selv nu og overveje, om jeg virkelig har brug for de småting, jeg går og køber. 50 kr. her og der bliver til mange penge til sidst og det skal jeg blive bedre til at forstå. Derfor har jeg også besluttet mig for at få solgt ud i mange af de ting, jeg alligevel ikke bruger og på den måde også få mere plads og luft i skabene.

3. Jeg vil bruge mindre tid på at læse
Det lyder måske tosset, men jeg bruger simpelthen så megen tid på at læse i fht. mit studie og jeg skal selvfølgelig stadig læse. Men jeg skal nedbringe den mængde tid, jeg bruger på det. Min taktik er at fjerne alle distraktioner og sætte 'tid af' til kun at læse. På den måde vil jeg forsøge at effektivisere den tid, jeg bruger på at læse og mindske spildtiden. Forhåbentligt kan det gøre, at jeg får en bedre forståelse for det, som jeg læser, samtidig med at jeg når nogle flere tekster igennem.

4. Jeg vil planlægge mere
Jeg vil blive bedre til at planlægge mine indkøb, mine måltider, mine tøjsæt til næste dag osv. På den måde håber jeg på, at give mig selv mere ro. Der er egentligt ikke så meget i det. Nu har jeg f. eks. lige lavet en madplan for den næste uges tid, som jeg vil forsøge at overholde. Det skal på den måde være nemmere for mig at få noget ordentligt at spise, ved at jeg ikke skal til at være kreativ og finde på, ikke får taget noget op af fryseren, ikke har handlet ind mv. Nu kan jeg måske sørge for kun at handle ind få gange og på den måde også undgå madspild og unødige køb.

Følg med og se hvordan det går :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar