fredag den 3. oktober 2014

Promises #2

Endnu en gang blev det fredag og derfor skal vi lige have kigget på, hvordan det går med de små 'nytårsfortsætter'/'promises'. Som I måske læste i indlægget sidste fredag, er jeg begyndt at give mig selv nogle små udfordringer, der i det store hele skal få mig til at ændre vaner til det bedre. Tanken er så, at jeg naturligvis forsøger at overholde dem på bedst muligvis og lige tjekker ind for at fortælle jer, hvordan det så er gået, for derefter at evaluere på, om der skal nogle småjusteringer mv. til, for at jeg kan nå mine mål.

De 4 mål var således:

1. Jeg vil have pænere hud
2. Jeg vil spare mere
3. Jeg vil bruge mindre tid på at læse
4. Jeg vil planlægge mere

Følg med og se hvordan det går! :)

1. Jeg vil have pænere hud
Det går bedre - men ikke godt nok! Jeg har ikke pillet i Alt, men jeg piller stadig og jeg gør det oftest ubevidst, så jeg er også sikker på, at det er en process og en omstilling, der tager tid. Men jeg arbejder for det! Jeg har nu fast brugt Basiron i en uge og det er virkelig skrappe sager og jeg har allerede ødelagt et helt nyt stort badehåndklæde, der har fået en stor affarvet plet midt på :( Uha, det er jeg træt af. Man skal virkelig passe på. Men det ser ud til at virke på min hud. Jeg kan godt mærke, at det er hårdt ved huden samtidig og man skal sørge for at fugte rigtig godt. Men 'urenhedernes tid' mindskes gevaldigt og det at jeg ved, hvor 'farligt' produktet er mht. at affarve alt, har også gjort, at jeg ikke piller så meget ved bumserne og sårene, når jeg ved, at jeg kan få det på fingrene og overføre det til tøj mv. Men som sagt er det ikke løst. Jeg har desværre stadig en tendens til at pille, når jeg renser min hud ren og det er dumt dumt dumt. Så jeg arbejder stadig på det og det skal nok blive godt, jeg skal bare arbejde meget med at vænne mig fra den dumme vane! Men det er blevet bedre på den uge her, ingen tvivl.

2. Jeg vil spare mere
Det har været ret svært ikke at gå og små-købe ting og sager, men jeg har holdt mig i skindet og faktisk kun købt det mest nødvendige, hvilket også inkluderer en lille fødselsdagsgave til en veninde (og det skal der jo også være plads til). En af grundene til at jeg har kunne holde det så godt, tror jeg også har været, at jeg jo har fødselsdag her om et par dage og har givet en ønskeseddel ud. Jeg tror, at jeg lidt har gået med det i baghovedet og derfor ikke købt en masse, fordi 'det jo kan være, jeg får det fødselsdagsgave'. Men min shoppetrang er der og især i denne periode, hvor vi går det koldere vejr i møde, så kribler det i mine fingre for at bestille en masse lækkert hjem eller at gå shop-amok i et storcenter. Men denne uge har jeg taget en kold tyrker! Og jeg har fået solgt lidt ud af forskellige ting. Det er ikke blevet til meget. Kun 3 salg. Men lidt har også ret og jeg vil bestemt sørge for at få ryddet lidt mere igennem i den kommende uge og få smidt noget mere til salg på nettet. Jeg har også overvejet, om ikke de penge, jeg så tjener på at sælge ud, skulle gå til en 'shoppekasse', så jeg kan købe nyt for dem. Men det har jeg ikke lige helt fundet ud af, om er en god idé endnu.

3. Jeg vil bruge mindre tid på at læse
Der er ikke så meget andet at sige til det punkt, end at det går fremad. Det virker for mig at 'sætte tid af' og bogstaveligtalt sætte en alarm på min telefon, så jeg får læse en time eks. På den måde tvinger jeg mig selv til at effektivisere tid og optimere mit udbytte af læsningen. Selvfølgelig er jeg faldet i et par gange, men jeg har fundet ud af, at det også handler meget om den tekst, jeg læser. Så jeg tror, jeg vil til at 'læse mindre' tekster. Der er simpelthen nogle tekster, jeg ikke rigtig får noget ud af at læse og i stedet for at tvinge mig selv igennem dem, så tror jeg måske, at jeg vil få mere ud af at skimme dem strategisk; læse overskriver, introduktion, konklusion, billedetekst, underoverskrifter mv. Det er ikke noget, jeg tidligere har været så god til, men jeg vil give det et fair forsøg i den kommende uge og se, hvordan det går!

4. Jeg vil planlægge mere
Det der med planlægning er så ikke gået helt efter min plan og jeg har faktisk lidt glemt det, må jeg indrømme. Min madplan har jeg heller ikke rigtig fået holdt, fordi jeg ikke altid lige havde lyst til det, der stod, jeg skulle lave og så har jeg handlet ekstra og unødigt ind. Derudover så har jeg også været faldet i 'fjernsynsfælden' et par dage og simpelthen ikke fået pakket tasken mv. Men det med at lægge tøj frem er faktisk gået rigtig godt og det er noget, jeg tror, jeg godt kan få inkorporeret som en god vane. Selvom dette punkt/mål ikke lyder som det sværeste i sin helhed, så er det alligevel en masse små ting, man skal til at ændre og jeg tror, at jeg har bidt over for stor en mundfuld med dette punkt. Jeg bør måske overveje, at planlægge den efterfølgende dags måltider dagen i forvejen (ud fra det,d er er handlet ind selvfølgelig så jeg også undgår at skulle i butikkerne flere gang eugentligt) og ikke forsøge at skyde så langt ud i fremtiden.

Følg med i næste uge i min kamp på at opnå disse mål!


Hvordna går det emd jer?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar