fredag den 21. november 2014

DIY og anderledes julegaveidé: selvklæbende folie

I dag er en travl dag, selvom jeg 'bare' har fri. Men det er jo netop på fridagene, at vi er slemme til at sørge for at presse en masse gøremål ind og i dag er ingen undtagelse. Udover den tiltrængte oprydning og rengøring af hjemmet, så har jeg en del praktisk papir-opgaver i hht. jobbet og så skal jeg en tur op i byen efter nogle småting til en adventskalender, jeg har lavet, se efter julegaver og måske også finde et ønske eller to til min egen. Når vi nu er ved ønsker, så ved I måske fra mange af mine tidligere boligindretningsindlæg, at jeg har sukket dybt og længe efter nye smukke lyse møbler, der vil passe lidt bedre ind i vores nordiske stil herhjemme, give lidt mere lys og luft i de små rum og også skabe lidt mere personlighed end alle vores tunge sorte møbler. Men det er en dyr affære at udskifte alle møblerne og egentligt kan jeg jo godt lide, dem vi har. Jeg har været ude i, om vi så skulle male dem osv., men det er bare ikke det nemmeste i sådan en lille lejlighed, hvor det kan være svært med pladsen og udluftning, når man bliver nød til at male det indendørs (+ vi kan ikke rigtig undvære møblerne mens de skulle tørre). Og det er heller ikke nemt at ønske sig møbler. Især ikke når vi skal fejre jul flere timers kørsel hjemmefra og ikke vil kunne transportere det tilbage i bilen. Så ja, det er lidt af et dilemma. 

Men så en dag klikkede jeg tilfældigvis forbi den her webshop Tapetogkunst.dk, hvor jeg faldt over deres selvklæbende folie. Det er jo genialt! Som de selv skriver, så kan folien bruges til hylder, døre, reoler, vægge og meget mere. Man sparer arbejdet med maling og tørretid. Og så er det en super nem og også billig måde at dekorere med, eks. hvis man vil have nogle bogkasser med flot mønster. Man kn lave wallstickers af det - man klipper bare det motiv ud, som man gerne vil have. Køkkenlågerne kan også få en tur og vupti så er der et næsten-nyt køkken. Der findes også folie specielt til vinduer, så folk ikke kan kigge ind. Og ja, det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser!

Der findes jo mange sider, der forhandler disse folier, men jeg har fået en masse gode anbefalinger af Tapetogkunst.dk. De har udover et stort udvalg, produkter i rigtig god kvalitet og med en ekstrem god vedhæftning. Måske nogle af jer så dem på Bolig Design Mad Messen i Forum i sidste måned. Der var 50.000 besøgende - vildt ikke? Åh, gid det var mig, der havde været med til den messe :) 

En af fordelene ved disse folier er også, at den fra Tapetogkunst.dk er hvide på bagsiden, så de dækker fuldstændig og man oplever ikke, som jeg har hørt fra flere andre, de har haft problemer med, at hvis man bruger folierne på noget mørkt, så skinner den mørke farve igennem folierne.

Så nu skal I bare se, hvad jeg har fået hjem til en masse spændende projekter, som I kommer til at se meget mere til her på bloggen (første projekt ser i længere nede i dette indlæg)!

Her har jeg:
Og nu til første projekt!

Jeg havde et par af disse kasser, lavet i en form for tyk pap-materiale, der er yderst holdbart og som har været med mig i en hel del år faktisk. De er dog efterhånden blevet noget slidte og kedelige at se på og så er de sorte, hvilket har irriteret mig gennem en længere periode - især når nu jeg så gerne vil have mere lys og hygge ind i vores lille hjem og have noget af alt det sorte og tunge ud. Dog kan jeg ikke undvære kasserne, da de bliver flittigt brugt hver dag til diverse ting og sager. Og jeg har bare heller ikke kunne finde nogle nye, som jeg synes lever op til det, som jeg gerne vil have. 
 


Så hvad kan man gøre? Jo, man kan da beklæde dem med folie. Så nu skal I se mit første forsøg med folie - jeg er selv ret så stolt over resultatet!

Af materialer har jeg brugt en lineal, et skærebræt, en hobbykniv og en spartel (samt den valgte folie og den genstand, der skulle beklædes - her en kasse).


Det var faktisk rimelig simpelt. I løbet af få minutter havde jeg faktisk beklædt kassen og jeg er ovenud tilfreds med min 'nye' trækasse i et flot rustikt look med masser af personlighed frem for den gamle, kedelige, slidte, sorte kasse.

Kassens sider skal måles op og så skærer man bare folien, så det passer med, at man lige har 1 cm. (eller lign.) til at bukke ned over kanterne. Det er slet ikke så kompliceret, som man måske skulle tro og der var heller ingen problemer med luftbobler - men det hænger måske også sammen med, at man vælger noget folie en en god kvalitet. Derudover så er det jo også en super billig løsning til at friske gamle ting og sager op med. Den folie jeg her har brugt (den hedder Paternoster) koster kun 59 kr. pr. rulle og det er for en rulle på 2 m. i længden og 0,45 m. i bredden. Det er mere end rigeligt til en kasse som denne. Der er en del mere tilbage på min rulle, som jeg overvejer at lave en matchende hylde ud af. Nu må vi se, hvad jeg finder på.Hvad synes I? Er den ikke bare fin? Jeg er simpelthen så forelsket i den! 

Stay tuned og se flere af mine kommende folie-projekter her på bloggen. Der kommer en masse spændende i den nærmeste fremtid, for jeg kan slet ikke vente med at kaste mig over flere projekter!Ingen kommentarer:

Send en kommentar