mandag den 4. maj 2015

Opskrift: Marmorkage

Opskrift: Marmorkage

- uden sukker og smør. 




Ingredienser:
2 bananer
2 æg
1 dl. hvedemel
1 dl. fuldkornshvedemel
1 dl. havregryn
1 dl. mælk
1 toppet tsk. bagepulver
1 scoop chokolade proteinpulver
1 tsk. vaniljesukker
5 dadler (uden sten)
1 spsk. rå kakaopulver

Evt. til pynt:
Sukkerfri glasur (lavet på Isis florsød)
En lille håndfuld hakkede nødder
En lille håndfuld bær (eks. blåbær) eller chokolade.

Fremgangsmetode:

  1. Tænd ovnen på ca. 200 grader (almindelig ovn)
  2. Æg og mælk blandes i en skål og bananerne moses heri.
  3. Hvedemelen, fuldkornshvedemelen, havregrynene og bagepulveret blandes og deles i to skåle.
  4. I den ene skål med melblanding kommes yderligere chokolade proteinpulveret, dadlerne og den rå kakaopulver i.
  5. I den anden skål blandes vaniljesukkeret i.
  6. Den våde blanding med æg, mælk og banan fordeles ligeligt i de to melblandinger og røres godt. Tip: hvis dejen er for tyk, kan den tyndes lidt med mere mælk eller vand.
  7. De to dejblandinger kommes i en silikoneform i lag og røres en lille smule sammen med en kniv for at danne et mønster.
  8. Kagen bages i ca. 20 minutter, til den er fast.
  9. Nydes afkølet og pyntes evt. med en sukkerfri glasur, hakkede nødder og bær eller chokolade.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar