tirsdag den 3. november 2015

10 ting alle studerende kender

Hej allesammen,

Jeg sidder lige nu midt i eksamenslæsningen og det er virkelig, hvad der pt. fylder alt i mit hoved. Jeg har også måtte melde afbud i fht. mit job, fordi jeg har brug for at koncentrere mig om at få læst op og være bedst muligt forberedt til min eksamen på fredag. Det havde jeg det godt nok svært ved, men jeg ved jo også godt, at det er min uddannelse, der er det vigtigste. Derfor har jeg fået rykket mine aftaler i fht. jobbet til i næste uge. Så må jeg bare give den en ordentlig skaller dér sammen med den undervisning, jeg skal have, og min træning, jeg heller ikke vil aflyse. Så det bliver måske lidt presset. Men hellere der end nu, hvor jeg har en eksamen for døren.

Midt i alle disse spekulationer kom jeg til at tænke på, hvor meget det her med studiet egentligt fylder i hverdagen, når man er igang med en uddannelse som jeg og derfor tænkte jeg, at det kunne være sjovt med et lille "10 ting som alle studerende kender"-indlæg. Alle punkterne passer ikke helt på mig, heldigvis, men det er sådan lidt mere generelt ;) Enjoy!  1. Du har lige fået den nye semesterplan og er fuldstændig ude af den - hvordan skal du kunne nå alt det?!
  2. Semesteret har kun været igang i en måned og du føler allerede, at du drukner i forelæsninger, seminarer og mængder af læsestof, der kunne oversvømme Bornholm!
  3. Op til eksamenerne er det ikke til at kende forskel på dag og nat. Hvis det var fysisk muligt, så studerede du i døgndrift!
  4. Når du har siddet oppe til sent på aftenen og læst, for at møde forberedt til næste (tidlig) morgens forelæsning og knap kan holde øjnene åben!
  5. Du sætter en hel dag af til læsedag og ender med kun at få læst sammenlagt 1 time - på en hel dag!
  6. Du har svært ved at koble af, stresse af og slappe helt af, fordi der hele tiden er 117 ting, du skal huske og kommer i tanke om, at du skal huske i forbindelse med dit projekt, din opgave eller lign.
  7. Du tænkte, at du da sagens kunne leve på en SU - og blev dét klogere.
  8. Dit skrivebord (/og spisebord - hvis man kun har råd til en tiny lillebitte lejlighed, hvor der kun er plads til ét bord) er ikke til at få øje på for bøger og papirer, der stort set altid flyder over det hele - og som du ikke orker rydde væk, for hvad nu hvis du alligevel skal bruge noget af det imorgen?!
  9. Du føler dig så gammel, når du ser de spritnye studerende begynde på første semester; fulde af liv. "Bare vent!"
  10. Du har lært at skimme tekster - og det redder dig ganske ofte! Der er bare ikke tid til at læse absolut alt ned i mindste detalje, selvom det ofte forventes - og gerne inden studiestart!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar