onsdag den 7. september 2016

Opskrift: Bagte kikærter

Hello Hunnies,

I dag vil jeg dele en lækker opskrift med jer på en super nem og sund snack, der smager super dejligt og kan varieres mht. smagen, som man vil. Det handler om knasendesprøde, lækre kikærter, der bages i ovnen med krydderier og som vitterligt er så nemme at lave og kan bruges som en lækker snack til fredagsfilmen såvel som til tilbehør til salat mv. Og forberedelsestiden er virkelig: no time!


Til denne portion anvendte jeg:
- 1 dåse drænede kikærter
- Ca. 1 spsk. kokosolie
- Diverse krydderier; her anvendt havsalt, paprika og grill krydderi

Ovnen tændes på 200 grader varmluft og imens, at den varmer op, fordeles kikærterne på en bageplade med bagepapir. Kikærterne pensles med kokosolie og krydderier og herefter bages de i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne udenpå og sprøde. Jeg holder altid lidt øje undervejs og vender dem en gang undervejs lidt løst med en palletkniv eller lign.

Det er super nemt, super hurtigt og så smager det bare rigtig lækkert! Og så er kikærter, også kaldet garbanzobønner, en rigtig sund og god spise for os. De har et højt indhold af protein og kostfibre og så indeholder de mineraler som kalium, magnesium, calcium, zink, jern og fosfor samt A- og E-vitamin samt B-vitaminet folat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar